Dnes vám v rubrice Levně a chutně ukážeme velmi lehkou přípravu paštiky. Konkrétně půjde o tu z brusinek. Gurmánský experimentátor Láďa Hruška zvládne tuto úžasnou paštiku dokonce za necelou půlhodinku.
Na dnešní recept zkombinoval a upravil Láďa Hruška hned několik receptů. Tak, aby výsledný recept netrval víc než půl hodiny včetně mytí nádobí.
Co budeme na paštiku potřebovat?
Láďa spočítal, že všechny suroviny by vás měly vyjít na přibližně 75 korun za 700 g paštiky. Pro zajímavost to srovnejte s cenami paštik kupovaných.
Začneme tím, že játra důkladně opláchneme vodou, nakrájíme na kousky a odstraníme případné blány. Pak si nadrobno pokrájíme cibulku. Tu na pánvi osmahneme na dvou lžících másla a přidáme majoránku a česnek a vše necháme provonět. Pak přidáme játra a zhruba deset minut restujeme.
Když jsou játra hotová, celou směs přesuneme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř a půl kostky másla a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Vše můžeme zjemnit panákem smetany. Ve finále pak do paštiky přidáme nasekané mandle a brusinky, necháme vychladit v ledničce a můžeme podávat. Hotová paštika vydrží v lednici i 5 dnů. Přejeme dobrou chuť!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz