Reportér Láďa Hruška si pro vás připravil opravdovou lahůdku. Vyzkoušel, jak se dělá rajčatový džem!
Láďa Hruška se opět zaměřil na rajčata, jejichž sezóna je právě teď. Minule vyrobil lahodný domácí kečup. Recept na něj najdete níže a dnes vyzkoušel něco opravdu netradičního - rajčatový džem.
Co na něj budete potřebovat? Připravte si následující ingredience:
Postup je následující: ajčata nakrájíte na menší kostičky a rozvaříte na kaši. Směs přepasírujete a mírně vaříte hodinu a půl. Už po hodině ale přidáte vanilkový i krystalový cukr.
Související obsah
Krátce před koncem vaření přidáte pektagel, kyselinu citronovou a rum. Rajčatový džem ještě horký nalijete do sklenic, které ale nemusíte sterilovat.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz