Sezóna malin je v plném proudu. Pokud se vá už zajídá malinová bublanina a nevíte, co s úrodou, zkuste sLáďou Hruškou sirup na domácí malinovku...
Výroba malinovky je tak jednoduchá, že jí zvládne klidně dítě nebo nešikovný začínající kuchař. Vlastně ani o žádné velké vaření nejde. Nejdůležitější bude patrně zručnost, kterou budeme potřebovat pro plnění malinovky do lahví.
Do studené vody namočte malinové listí a přidejte maliny. od chvíle, kdy se voda začne vařit, vařte ještě asi půl hodiny. Pak do hrnce přidejte kilo cukru a dobře rozmíchejte. Směs vařte ještě dalších deset minut.
Podívejte se, jak šel na malinový sirup Láďa Hruška:
V poslední fázi přidejte kyselinu citrónovou a vařte ještě posledních deset minut. Horkou směs nechte trochu (nebo třeba úplně) vychladnout, ať se vám s ní lépe manipuluje. Abyste zbavili malinový sirup nejen listí, ale i drobných kousků a nečistot, přeceďte směs přes gázu, kapesník nebo jemné plátno.
Pak už jen přelijte do lahve nebo do karafy. Sirup si řeďte vodou podle chuti. Použít můžete i sifon, led nebo do nápoje vhodit další maliny a jiné ovoce. Fantazii se meze nekladou.
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz