Buchtičky se šodó jsou jídlem, které si ze školních jídelen pamatuje asi úplně každý. Jenže skoro nikde jinde než právě ve školní jídelně se tahle sladká dobrota sehnat nedá. Až doteď.
Kuchař a reportér Láďa Hruška vám totiž předvede, že buchtičky se šodó se dají vyrobit v klidu i v domácích podmínkách. A navíc jednoduše a za pár kaček. Jak na to?
Vyrobit těsto není nic složitého, v podstatě jen stačí smíchat všechny suroviny dohromady. Vypracování těsta ovšem může být docela náročné. Poté, co je z něj krásná kulička, zakryjeme ho a necháme asi 45 minut až hodinu kynout.
Nakynuté těsto pak vyklopíme na pracovní plochu, rozkrájíme na několik dílů a z nich vyválíme hady. Ty pak vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Hady pak nožem nebo pravítkem naporcujeme na buchtičky.
Ty ještě před zasunutím do trouby zvrchu pomažeme olejem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Buchtičky pak dvacet minut pečeme dozlatova.
Šodó vznikne smícháním mléka, pudinku, cukru a rumu. Jen pozor při ohřevu, aby se vám sladká směs nepřichytila. Pak už jen nechte "omáčku" vychladnout a můžete servírovat. Dobrou chuť.
ČTĚTE TAKÉ:
Skandál v čínské restauraci: Majitel dával lidem do jídla opium!
Ewa Farna ukázala, co si dává k večeři. Začala snad jíst dietně?!
Sledujte Televizní noviny ve full HD a bez reklam na Voyo.cz