APLIKACE TN.CZ

STAN

Co byste neměli přehlédnout

Nejnovější

Krátká zpráva

Senátor Hraba končí v hnutí STAN

"Hnutí STAN se posunulo od pragmatické politiky pro normální lidi, kteří mají rádi a preferují svůj suverénní stát, svůj národ, svůj domov, svou rodinu, značně k prosazování postojů a názorů v podstatě opačných. K aktivistické politice," napsal na twitteru senátor Zdeněk Hraba. Oznámil tak, že v hnutí ukončil členství.

Krátká zpráva

Starosta Poděbrad končí ve STAN kvůli rasistickým výrokům

Poděbradský starosta Jaroslav Červinka končí ve STAN. Řekl to dnes České televizi. Zatím není jasné, jestli bude funkci v nadcházejících komunálních volbách obhajovat jako nezávislý kandidát. Kauza se točí kolem Červinkova výroku, když s policií řešil dopravní nehodu. Tu měli údajně způsobit psi muže romského původu. "Já jsem pak pronesl onu památnou větu, že by bylo lepší je zastřelit. Policista mi řekl, že by se neměli střílet, že ti psi za to nemůžou. A já jsem pronesl, že jsem neměl na mysli ty psy."

Krátká zpráva

Hnutí STAN vrátí peníze od podnikatele spojeného s Redlem

Starostové a nezávislí v reakci na kauzu Petra Hlubučka prověřují obdržené finanční dary. "Kombinovaná prověrka dnes zjistila dar ve výši 300 tisíc korun z roku 2020 od soukromé osoby, která spoluvlastní firmu s jinou soukromou osobou, která má trvalé bydliště na stejné adrese jako Michal Redl. Finanční dary spojené se stíhaným podnikatelem Michalem Redlem hnutí STAN vrátí," informovalo v sobotu hnutí na svém webu. Podle Deníku N dar pocházel od podnikatele Pavla Manďáka.