Kontroly SZPI

O původu hovězího masa lhala další restaurace! Nejedli jste v ní?

Jatka
Zdroj: Profimedia
Ilustrační foto
Téma:

Potravinářská inspekce odhalila další případ klamání o původu hovězího masa v restauraci. Inspektoři se na kontroly masa v provozovnách zaměřují po skandálu kolem nevyhovujících polských jatek.

Maso z jiné země, než bylo v jídelním lístku uvedeno, servírovala zákazníkům pražská restaurace Grill Restaurant, U Michelského lesa – Grill Eat s.r.o. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila, že restaurace klamala hned u dvou nabízených pokrmů.

 

Místo "severoamerického hovězího flap (pupku)" dostali lidé maso z Austrálie, jak bylo napsáno na etiketě. Ani "severoamerický hovězí hamburger", podávaný s opečenými bramborami, ze Severní Ameriky nepocházel. Kuchaři ho vařili z českého masa, které navíc bylo prošlé.

 

GALERIE: Špatné uvedení původu hovězího masa v restauraci

1
/
5
Zdroj: SZPI
Špatné uvedení původu hovězího masa v restauraci - 1

 

"Kontrolovaná osoba na základě inspekčních zjištění přeznačila nabídku a bude s ní zahájeno správní řízení o uložení pokuty," uvedl mluvčí SZPI Radoslav Pospíchal.

 

 

Inspektoři se kontrolám masa v provozovnách i obchodech intenzivněji věnuje od vypuknutí kauzy s nevyhovujícím hovězím z Polska. Už dříve SZPI jmenovala tři restaurace z Hradce Králové, Děčína a Mariánských Lázní, které o původu masa také klamaly. Více čtěte zde.

epa TN.cz