Vaše náměty

606 09 09 09

zpravy@nova.cz

Salám
13.07.
fermentované salámy

SROVNÁNÍ salámů Herkules: Od dob socialismu se velmi změnily!

Honosí se jménem mytického hrdiny a je stálici na pultech českých obchodů už desítky let. Receptura salámu Herkules se ale od dob Československa velmi ...

Likvidace potravin ve stánku Gyros v Ústí nad Labem - 4
aktualizováno 10.07.
ŠPATNÁ HYGIENA

Hazard se zdravím: Muž skladoval maso v kufru, pak ho prodával

V kufru osobního automobilu našli ústečtí krajští hygienici několik kilo syrového masa. To muž následně prodával ve svém stánku s gyrosem. Původ masa je ...

Umělé maso
10.07.
novinka v gastonomii

Revoluce v jídle: Vědci vypěstovali první maso v laboratoři

Takzvaná živočišná výroba představuje pro planetu obrovskou zátěž. Jsou k ní potřeba dvě třetiny celkové zemědělské plochy a má na svědomí víc škodlivých ...

Řízek
aktualizováno 02.07.
Veterináři varují

Úlomky plastu v řízcích! Ve skladu měli poslední, ostatní se vykoupily

Veterináři našli v mražených kuřecích řízcích z Německa úlomky plastů. Lidé je mohli koupit v prodejnách v Praze, Pardubicích, Hostivici a Říčanech. Ve ...

Obchodní sdělení

Konec školního roku – kam vyrazíte o prázdninách?

Tento týden školáci a školačky naposledy na dlouhé dva měsíce uslyší školní zvonění, a pak už hurá na zasloužené prázdniny!

maso s vínem
02.07.
grilovací speciál

Jaké víno zvolit ke grilovaným masům? Máme jednoduchý návod

K prázdninám bezpochyby patří grilování a ke grilovaným pokrmům sklenka dobrého vína. Lámete si hlavu, jaké víno k čemu zvolit? Už dávno neplatí, že lidé ...

Zdražení vepřového masa
30.06.
Růst cen

Česko čeká zdražování. Mor zvedl cenu masa, úrodu poničilo počasí

Vypadá to, že po zelenině nás čeká i podstatné zdražení masa. Hlavně toho vepřového, jehož cena by měla během léta vyskočit až o desítky procent. Důvodem ...

Kuřecí maso
28.06.
nakažené maso

Z Polska přivezli desítky tun kuřecího se salmonelou. Češi ho snědli

Za poslední zhruba měsíc veterináři zjistili 14 případů, kdy bylo do ČR dovezeno drůbeží maso z Polska se salmonelou. Celkem šlo o 21 tun masa. Informaci ...

Bylinky
21.06.
grilovací speciál

Dodejte grilování glanc za pomoci čerstvých bylinek. Dokáží zázraky!

Milujete grilování a rádi byste ho ještě něčím povýšili? Vypěstujte si nebo kupte čerstvé bylinky a vaše grilování hned dostane jiný šmrnc.

Grilovací rodina
12.06.
Grilovací speciál

Tipy na jednoduché a chutné recepty, které zvládnou i vaše děti!

Prázdniny už jsou za dveřmi a vy chystáte grilování, na kterém budou i děti? Lámete si hlavu, jaké jim připravit jídlo? Chcete aby bylo zdravé a přitom ...

Vědci vyvíjejí umělé maso
aktualizováno 10.06.
jídlo z laboratoře

Japonští vědci vyvíjí umělé steaky, mají chutnat jako pravé maso

Japonští vědci vyvíjejí umělé maso, které by ušetřilo životy zvířat a přesto jako maso chutnalo. Vyrábějí ho ze svalových buněk dobytka. Alternativy masných ...